Madopskrifter / små lækkerier

små lækkerier

Saltet mandler

200 gram mandler

2 del vand

1 spsk. Maldon salt (salt flager)

Vand og salt bringes i kog på en pande.

Derefter tilsættes mandlerne og vendes rundt i væden og koges ind.

Når alt væden er væk og panden tør.

Hældes mandlerne på en bageplade, hvorpå de sættes i ovnen

Ved 160 grader i 30 minutter.

 

Brændte mandler (Anne Maries opskrift)

200 gram mandler

2 dl flor melis

½ dl vand

Det hele hældes på en pande og varmes op ved høj temperatur.

Nu røres der bare indtil det karamellisere og panden er tør

(først bliver det flydende, derefter knasende og så til sidst bliver det til karamel).

Køles af på bagepapir, derefter i beholder med låg.

 

Brændte mandler med sesam (videreudviklet af Britta)

Samme fremgangsmåde som de brændte…

Men lige inden de hældes af panden tilsættes ca. 1 ½ dl sesam

Chokolade mandler

200 gram mandler

100 gram chokolade efter eget valg (lys – mørk – hvid – lakrids)

 

Hældes mandlerne på en bageplade, hvorpå de sættes i ovnen

Ved 160 grader i 10 minutter.

Smelt chokoladen over vandbad.

Når mandlerne er delvis afkøles, tilsættes de lidt efter lidt i den smeltet chokolade.

Nu det ”sure arbejde” mandler fiskes op med en gaffel/ske enkeltvis og lægges til tørre på bagepapir… Fyld mandler i indtil alt chokoladen er brugt op.

Lige inden chokoladen er størknet helt kan man drysse med kakaopulver.

 

Men mens man står der, skal man bare tænke på at de bliver fantastiske at nyde

Kun fantasien sætter grænser… kakaopulver kan f.eks. blandes med lidt kanel, vaniljesukker…

De mandler med hvidt chokolade er rigtig gode bare med kakaopulver..

Lakridsmandler bare med chokoladen – smelter på tungen (Tom’s chokolade).